NURİ BİLGE CEYLAN’DAN YENİ FİLM: “AHLAT AĞACI”

Sinemamızın en başarılı yönetmenlerinden sayılan Yılmaz Güney’den sonra Kuş Uykusu filmiyle Altın Palmiye kazanmayı başaran ikinci yönetmenimiz olan Nuri Bilge Ceylan, yeni filmi Ahlat Ağacı için hazırlıklara başladı. Ceylan, yeni filminin çekimlerine Çanakkale’nin Yenice ilçesinde başladı. Filmin baş rolünde Murat Cemcir’in rol alacağı konuşuluyor.

Film, Baba-oğul ilişkisini merkeze almaktadır. Nuri Bilge Ceylan, filmle ilgili kısaca şu açıklamayı yapmış:

“İstesek de istemesek de zayıflıklarımız, alışkanlıklarımız, tiklerimiz gibi birçok özelliğimizin babamızdan miras kalmasına engel olamayız. Film, babasıyla benzer bir kaderi paylaşması engellenemeyen bir oğlun karşılaştığı bir dizi acı verici tecrübeyi anlatıyor.”

Fransa – Türkiye ortak yapımı olan bu dram filminin 2017 yılında sinemalarda olacağı öngörülüyor.

Nuri Bilge Ceylan Filmografisi;

1995 Koza
1998 Kasaba
2000 Mayıs Sıkıntısı
2002 Uzak
2006 İklimler
2008 Üç Maymun
2011 Bir Zamanlar Anadolu’da
2014 Kış Uykusu
2017 Ahlat Ağacı

  • “DÜNYANIN SONUNDAKİ EV” FİLMİ ÜZERİNE: AŞKTA CİNSİYET YOKTUR
    “DÜNYANIN SONUNDAKİ EV” FİLMİ ÜZERİNE: AŞKTA CİNSİYET YOKTUR
  • UNUTULMAZ FİLM KARAKTERLERİ
    UNUTULMAZ FİLM KARAKTERLERİ
  • MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN 100 ROMAN
    MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN 100 ROMAN
  • “KARŞI PENCERE” FİLMİNİN UNUTULMAZ MEKTUBU
    “KARŞI PENCERE” FİLMİNİN UNUTULMAZ MEKTUBU
  • “KABUK ADAM” ÜZERİNE: “KABUK ADAM” YAŞANAMAMIŞ BİR AŞK DEĞİLDİR.
    “KABUK ADAM” ÜZERİNE: “KABUK ADAM” YAŞANAMAMIŞ BİR AŞK DEĞİLDİR.
  • ERENDİZ ATASÜ’NÜN “DÜN VE FERDA”SI ÜZERİNE…
    ERENDİZ ATASÜ’NÜN “DÜN VE FERDA”SI ÜZERİNE…
  • “MAVİ EN SICAK RENKTİR” FİLMİ ÜZERİNE
    “MAVİ EN SICAK RENKTİR” FİLMİ ÜZERİNE
  • “12 YILLIK ESARET” FİLMİ ÜZERİNE
    “12 YILLIK ESARET” FİLMİ ÜZERİNE
  • “İÇİMDEKİ YANGIN” FİLMİ ÜZERİNE
    “İÇİMDEKİ YANGIN” FİLMİ ÜZERİNE
  • KARL MARX’IN EŞİNE YAZDIĞI MEKTUP
    KARL MARX’IN EŞİNE YAZDIĞI MEKTUP

Written by Sancar CAN

Bizimle düşünceni paylaşır mısın?